Германският канцлер Ангела Меркел и нидерландският премиер Марк Рюте заявиха,

...
Германският канцлер Ангела Меркел и нидерландският премиер Марк Рюте заявиха,
Коментари Харесай

Меркел и Рюте са против общи европейски коронаоблигации

Германският канцлер Ангела Меркел и нидерландският министър председател Марк Рюте обявиха, че са срещу общи еврооблигации, които бяха наречени " коронаоблигации " (coronabonds). Това стана факт по време на снощната видеконферентна среща на водачите на Европейския съюз, на която се разискаха разновидности за подкрепяне на еврозоната на фона на пандемията от Covid-19.

Двамата водачи също по този начин се съгласиха, осведоми bnr.bg, че Европейският механизъм за непоклатимост (ESM) е основан за рецесии като актуалната и означиха, че би трябвало пълноценно да се употребява.

Междувременно Европейският съюз удостовери, че министрите на финансите от Еврогрупата разполагат с две седмици, с цел да излязат с решение по отношение на техническите детайлности за потреблението на избавителния фонд.
 9 страни от Европейски Съюз пускат общи облигации за битка с ковид?
9 страни от Европейски Съюз пускат общи облигации за битка с ковид?

На 24 март финансовите министри на еврозоната не съумяха да реализират единодушие по въпроса

По-рано Италия и Испания приканиха за издаването на общ европейски дълг, чрез " коронаоблигации ", с цел да се помогне в битката против икономическото мощно отрицателно влияние на пандемията от Covid-19.

Ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард е помолила министрите на финансите в еврозоната по време на видеоконференция във вторник вечерта съществено да обмислят еднократния издаден взаимен дълг " коронабонд ", с цел да помогне в битката с пандемията на ковид, писа Ройтерс.

Източник на организацията е удостовери, че Лагард е показала концепцията, само че сподели, че шефа на ЕЦБ е изправена пред съпротива от Германия, Холандия и други страни от Северна Европа, които от дълго време са срещу издаването на общ дълг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР