Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон постигнаха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон постигнаха
Коментари Харесай

Макрон и Меркел договориха общ бюджет на еврозоната и ограничаване на имиграцията

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон реализираха единодушие за основаване на общ бюджет на еврозоната, оповестяват Агенция Франс Прес и други информационни организации.

Двамата организираха диалози в замъка Мезеберг до Берлин. Те разискаха реформиране на еврозоната.

Меркел заяви след договарянията, че са постигнали съглашение с Макрон за основаване на бюджет на еврозоната, който ще има за цел увеличение на вложенията. Според нея този ход също ще насърчи икономическа конвергенция сред страните членки във валутния съюз.

" Отваряме нова глава ", разгласи канцлерът на Германия. По думите й промяната в еврозоната е най-сложният въпрос на провежданите сред тях договаряния.

" Ние ще работим, с цел да създадем по този начин, че бюджетът на еврозоната да бъде употребен за укрепване на вложенията, а също по този начин със задача укрепване на конвергенцията в еврозоната ", добави тя и разясни, че част от бюджета ще бъде увеличаван годишно.

Двамата водачи също по този начин договориха ексклузивен фонд като част от промените и понижаване на имиграцията към Европа.

" Искаме взаимност сред страните по мигрантския въпрос ", разяснява Меркел и добави, че са постигнали единодушие с Макрон да понижат противозаконната имиграция.

Лидерът на Германия заяви още, че Европейски Съюз би трябвало да понижи броя на еврокомисарите.

От своя страна Макрон съобщи, че новият бюджет на еврозоната ще бъде действителен и ще има годишни доходи и разноски. Той разкри, че бюджетът ще стартира да работи от 2021 година

Още доста работа би трябвало да бъде свършена за бюджета от министрите до края на годината, продължи той и разясни, че бюджетът ще оказва помощ на страни членки при компликации.

По думите му Франция и Германия не желаят да разкриват детайлности за бюджета, с цел да оставят опция за договаряния с другите страни членки.

По отношение на проблемите с миграцията Макрон прикани за " европейски отговор ".

Европейският съюз се нуждае " от европейски отговор на предизвикването с миграцията " с " по-голяма потенциал " за наблюдаване на границите и основаване на механизъм за по-голяма " взаимност " в Европейски Съюз и отвън съюза, прикани Макрон.

Какво договориха двамата водачи:

Създаване на обединен бюджет на еврозоната за увеличение на вложенията и поощряване на икономическата конвергенция във валутния съюз;
Настоящият Европейски механизъм за непоклатимост, въведен през 2012 година поради рецесията във валутния съюз, ще бъде трансфорат в Европейски валутен фонд, който може да предлага заеми на закъсалите в Европейски Съюз държави;
Придвижването към банков съюз може да се реализира единствено в случай че самостоятелните банкови опасности бъдат намалени;
Споразумение за понижаване на броя на еврокомисарите, който сега е 28;
По-голяма взаимност измежду страните членки, с цел да се подсигурява европейски отговор по мигрантския казус;
Съгласие да се понижи бежанският поток към Европа;
Засилване ролята на Фронтекс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР