Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обсъдиха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обсъдиха
Коментари Харесай

Макрон и Меркел са обсъдили въпроса за миграцията в телефонен разговор

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон разискаха в телефонен диалог въпроса за спасяваните в Средиземно море бежанци, заяви Елисейският замък, представен от ДПА.

Двамата водачи акцентираха потребността от " координирано европейско решение " за приема на избавителните кораби, уточни френското президентство. То добави, че те също по този начин са се съгласили, че е належащо против каналджиите да се схване съгласуван метод.

Тази седмица на избавителния транспортен съд, прочут под името " Аквариус ", беше разрешено да влезе в малтийското пристанище Сенглеа, откакто Франция, Германия, Люксембург, Португалия и Испания се съгласиха да одобряват 141-те мигранти на борда му.

Преди това на " Аквариус " беше неразрешено да дебаркира от няколко страни по средиземноморското крайбрежие. Това стана, откакто избави мигрантите край крайбрежията на Либия.

Според Елисейския замък Меркел и Макрон са разискали и тематиките за Украйна и спора в Сирия – в частност филантропичната рецесия в провинция Идлиб, един от последните региони в Сирия, който към момента е под размирен надзор.

Двамата водачи се съгласиха, че политическите договаряния би трябвало да бъдат водени по-интензивно за да се реализира дълготраен мир в района, съобщи френското президентство.

Разговорът се състоя преди плануваната среща сред Меркел и съветския президент Владимир Путин в Берлин на следващия ден. И в тези диалози двамата водачи се чака да обсъдят тематиките за Украйна и спора в Сирия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР