Германският канцлер Ангела Меркел и други европейски лидери бяха сред

...
Германският канцлер Ангела Меркел и други европейски лидери бяха сред
Коментари Харесай

Пищен парад на Деня на Бастилията в Париж показа европейското военно сътрудничество

Германският канцлер Ангела Меркел и други европейски водачи бяха измежду формалните посетители на проведения в Париж обичаен боен церемониал на националния празник на Франция - Деня на Бастилията. Присъствието на височайшите посетители акцентира взаимните старания на европейските страни за подсилване на защитата на фона на несъгласията със Съединени американски щати , оповестяват " Дойче веле " и други медии.
 Снимка 433921
Източник:

Войници от 10 страни участваха на военния церемониал на " Шанз Елизе ". 10-те страни вземат участие в взаимна самодейност в областта на защитата - Европейска самодейност за намеса. Това е първо присъединяване в парада на бойци от страните , които са се присъединили в Европейската самодейност за намеса.

Ключови европейски водачи се причислиха към президента на Франция Еманюел Макрон за Деня на Бастилията, на който се отбелязва щурмуването на Бастилията в Париж по време на Френската гражданска война. Историческото събитие е на 14 юли 1789 година

На събитието участваха също водачите на Белгия, Холандия, Естония, Финландия, Португалия и други. Британският министър председател Тереза Мей се очакваше да се причисли към европейските си сътрудници, само че в последна сметка Лондон изпрати Дейвид Лидингтън.

С парада Макрон целеше да покаже европейския боен капацитет.
 Снимка 433918
Източник:

" Никога от края на Втората международна война Европа не е била толкоз значима ", разгласи той и разясни, че построяването на защита на Европа е приоритет за Франция.

Френският президент разясни, че задачата на Европейската самодейност за намеса е европейските страни да работят дружно и да подсилят опциите си за защита.

По време на парада участваха към 4300 военни, близо 200 бронирани машини и над 230 конника. Прелетяха 69 самолета и 39 хеликоптера.
 Снимка 433917
Източник:

На парада френският откривател и бизнесмен Франки Запата хвърча с ховърборда " Flyboard Air ", осведоми Агенция Франс Прес. Ховърбордите са летящи скейтбордове.
 230 години от Падането на Бастилията
230 години от Падането на Бастилията

Франция отбелязва Националния си празник

Запата, който за първи път създава апарата си над вода, разяснява, че ховърбордът може да доближава до скорост 190 километра в час и да лети в продължение на 10 минути. Той се е сложил за цел да прекоси Ламанша, като ще зарежда във въздуха. Предизвикателството е планувано за 25 юли, когато се навършват 110 година от деня, когато пионерът летец Луи Блерио основава първия аероплан, с който прелита над Ламанша.
 Снимка 433916
Източник:

ДПА осведоми, че дребна група от протестиращи е освирквала Макрон, до момента в който се е придвижвал по " Шанз Елизе " при откриването на парада. Групата от протестиращи от 20-50 души пусна жълти балони , което евентуално значи, че поддържат придвижването на " жълтите жилетки ".

Германската информационна организация отбелязва, че гостите са следили нова военна техника , в това число и роботи. Около 500 бойци от френско-германска бригада участваха в парада, както и испански контингент, ситуиран от Европейски Съюз в Мали на подготвителна задача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР