Германският канцлер Ангела Меркел говори твърдо в подкрепа на Манфред

...
Германският канцлер Ангела Меркел говори твърдо в подкрепа на Манфред
Коментари Харесай

Меркел подкрепи Вебер, Макрон иска шеф на ЕК с опит

Германският канцлер Ангела Меркел приказва твърдо в поддръжка на Манфред Вебер да поеме ръководството на Европейската комисия, осведомят АП и " Политико ".

Вебер, член на Християндемократическия съюз на Меркел в Германия, е претендентът на Европейската национална партия за ръководител на Европейската комисия.
 Меркел желае бързо решение за нов началник на Европейска комисия
Меркел желае бързо решение за нов началник на Европейска комисия

Меркел направи първи коментар след извършените през предходната седмица избори за Европейски парламент

Меркел означи преди днешната среща на върха на Европейски Съюз, че изцяло поддържа системата за избор на правоприемник на Жан-Клод Юнкер, която се основава на претендентите, препоръчани от парламентарните групи. Предпочита се от мнозина в Европейския парламент, само че не и от френския президент Еманюел Макрон.

" Все още имаме доста време преди срещата на върха " на 20-21 юни, разгласи Меркел. Има опасения, че водачите може и да не доближат до решение, което ще докара до изключителни срещи.

По думите й, макар че не " всички партии в огромната коалиция " поддържат Вебер, има поради социалдемократите - немското държавно управление поддържа по този начин наречения развой " водещ претендент " (Spitzenkandidat).

Меркел сподели още, че довечера водачите ще разменят първи отзиви за обстановката след евровота.

" Като член на ЕНП, несъмнено, аз ще упорствам за Манфред Вебер ", акцентира Меркел.
 Париж и Берлин в конфликт за правоприемник на Юнкер
Париж и Берлин в конфликт за правоприемник на Юнкер

Меркел поддържа немския евродепутат Манфред Вебер

В известие водачът на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстат повтори, че е срещу Spitzenkandidat.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че претендентите за топ позициите в Европейски Съюз би трябвало да са " опитни и да се употребяват с доверие ".

Той отсече, че не желае да загатва имена. Запитан за еврокомисаря по търговията Маргрете Вестагер, Макрон разяснява, че тя е една от тези, които са способни да поемат лидерска роля . Той също загатна основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние и Франс Тимерманс. Не уточни името на Манфред Вебер.
 Снимка 425851
Източник:

Макрон очерта необятен дневен ред за възобновяване на Европа, който ще включва битка с климатичните промени, нови технологии, разкриване на работни места, стопански напредък, обществена отбрана като минимална заплата, гранична отбрана, миграция и задълбочаване на еврозоната.

" Трябва да изберем хора въз основата на упоритостта им ", безапелационен е Макрон.

Френският президент разкри, че ще се срещне с водачите на Вишеградската четворка, немския канцлер Ангела Меркел и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР