Германският канцлер Ангела Меркел е заявила след срещата си с

...
Германският канцлер Ангела Меркел е заявила след срещата си с
Коментари Харесай

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел е декларирала след срещата си с английския министър председател Тереза Мей, че " няма благоприятни условия " да бъде променено съглашението за Брекзит, оповестиха за Франс прес източници, близки до канцлерството в Берлин.
 
Меркел е направила изказването на среща със своята парламентарна група след диалога с Мей, която дойде в Германия в опит да получи отстъпки по изискванията за излизането на страната й от Европейски Съюз, подчертаха участници в тази среща.
 
Въпреки това канцлерката е изразила убеденост, че към момента може да се откри решение, изключително като се има поради, че болшинството от английските депутати не желаят страната им на напусне Европейски Съюз без съглашение, настояват участниците в срещата, представени от ДПА.

Мей се пробва да получи от европейските сътрудници гаранции за откритото решение за Ирландия, за Обединеното кралство да не остане за непрекъснато в митническия съюз на общността, което би му пречило да подписва търговски съглашения, показала Меркел.
 
Що се отнася до политическото съглашение, английският министър председател ще би трябвало да изложи вижданията си на европейската среща на върха в Брюксел в четвъртък и петък, добавила Меркел, като прецизирала, че това не може да стане на двустранно ниво, а с присъединяване на всички страни членки на Европейски Съюз. Меркел удостоверила, че съглашението е " добър текст ", който дефинира бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз.-->
 
След срещата с канцлера представител на Тереза Мей съобщи единствено, че тя е била " положителна ", съобщи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР