Германският канцлер Ангела Меркел е в Исландия за разговори с

...
Германският канцлер Ангела Меркел е в Исландия за разговори с
Коментари Харесай

Меркел обсъжда в Исландия климатичните промени

Германският канцлер Ангела Меркел е в Исландия за диалози с водачите на скандинавските страни. Очаква се климатът да господства дневния ред и Меркел прикани за „ примирение “ при нашето отнасяне на околната среда.

 © БГНЕС
Премиерът на Исландия Катрин Якобсдотир е хазаин на работен обяд, по време на който се чака Меркел да разиска политиката за климата и редица интернационалните тематики с ръководителите на държавните управления на Дания, Финландия, Исландия, Норвегия и Швеция.

„ От промяната на моделите на подвижност към въпроса за производството на сила, имам вяра, че сме изправени пред общи провокации “, сподели Меркел в понеделник. Примерът с Исландия демонстрира „ че човечеството би трябвало да се отнася деликатно към природата и да демонстрира известна примирение “, акцентира канцлерът.

В неделя Исландия отдаде респект като организира заравяне за първия загубен заради климатичните промени хладилник Окьокул. Известен като „ Ок “ за малко, Окьокул загуби статута си на хладилник през 2014 година На церемонията в неделя опечалените разкриха табела, обявяваща, че всички основни ледници в страната се чака да последват същия път през идващите 200 години.

Какво е Северният съвет?

Северният съвет сплотява Дания, Исландия, Финландия, Норвегия и Швеция, както и самоуправляващи се територии като Гренландия и Фарьорските острови.

Той е основан през 1952 година за подсилване на междупарламентарното и междуправителственото съдействие сред държавите-членки.

Регионът се похвали през 2-17 година с население от към 27 милиона души, а общата му икономическа продукция през тази година се прави оценка на към 1,26 трилиона евро. До 2030 година Северният съвет чака броят на жителите в района да се усили с 10% до към 29 милиона.

Всяка година водачите на северния съвет се срещат на неофициални диалози. Тази година на срещата беше поканена и Ангела Меркел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР