Германският канцлер Ангела Меркел е разтревожена от растящата агресия на

...
Германският канцлер Ангела Меркел е разтревожена от растящата агресия на
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Разтревожена съм от растящата агресия на САЩ по отношение на „Северен поток 2“

Германският канцлер Ангела Меркел е разтревожена от растящата експанзия на Съединени американски щати във връзка с строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, заяви в понеделник американската организация Bloomberg, като се базира на три разнообразни източника, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

Според източниците, в немското държавно управление са обезпокоени какви ще бъдат бъдещите ограничения на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по отношение на газовия план, откакто Берлин съумя да пресече опитите на Вашингтон да настрои срещу него европейските съдружници.

Както означават източниците, в течение на последните 10 дни, американските дипломати са се пробвали да склонят високопоставени служители от Париж и Брюксел да втвърдят позициите си във връзка с плана.

Руската организация напомня, че „ Северен поток 2 “ допуска строителството на газопровод с две разклонения с обща мощ 55 милиарда куб. м. газ годишно от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия. Както се чака, тръбопроводът ще бъде пуснат до края на 2019 година. На 13 февруари Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент авансово утвърдиха разширението на Газовата инструкция на Европейския съюз на основата на доста доработен и омекотен план за ремонти, създаден от Германия и Франция.

На 18 февруари в хода на Мюнхенската конференция по сигурността, вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс акцентира какъв брой е твърда позицията на Съединени американски щати по отношение на газопровода и прикани Европейски Съюз да последва техния образец. По-рано Вашингтон неведнъж подлага на критика плана, а посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел дори предизвести документално немските компании за допустимо въвеждане на ограничаващи ограничения против тях поради поддръжката за строителството на „ Северен поток 2 “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР