Германският канцлер Ангела Меркел е предложила временно излизане на Гърция

...
Германският канцлер Ангела Меркел е предложила временно излизане на Гърция
Коментари Харесай

През 2012 г. Меркел искда извади Гърция от еврозоната


Германският канцлер Ангела Меркел е предложила краткотрайно излизане на Гърция от еврозоната по време на срещата ѝ с консервативния министър председател Антонис Самарас през август 2012 година, сподели той по време на изявление излъчено по телевизия Скай, съобщи БГНЕС. Срещата се е състояла в Берлин на 24 август 2012 година в сериозно време за Гърция, „ когато никой отвън страната не смяташе, че ще успеем ”, сподели Самарас.

След като му е посочила някои слайдове, демонстриращи проблематичната природа на гръцката стопанска система, Меркел е декларирала че Берлин има да предложи и „ проект Б ”. „ Тя сподели: Виж желая да ти кажа нещо, което би трябвало да знаеш. Приключението, което си подхванал, е доста мъчно. Ако искаш Гърция да изостави еврото, тогава би трябвало да знаеш, че имаме различен проект, който ще ти помогне за прочут интервал от време, в който може да измислим нещо ”, съобщи Самарас.

Той съобщи, че е отхвърлил това предложение. „ Аз я стопирах незабавно и ѝ споделил: Ние няма да водим този диалог. Това няма да се случи. Не го одобрявам. Няма метод да приема Гърция да напусне еврозоната. Можете да забравите за това ”, сподели той.

Самарас добави, че по това време не е споделил на никого за диалога, защото това би основало катаклизми на икономическия пазар. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР