Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 страни

...
Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 страни
Коментари Харесай

И Чехия отрече да се е споразумявала с Германия за връщането на мигранти

Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, съобщи през днешния ден немската организация ДПА, като цитира писмо към съдружните сътрудници на канцлера. Сред страните, посочени в писмото, са Чехия, Унгария и Полша, само че Прага и Будапеща отхвърлиха, добави ДПА, представена от Българската национална телевизия.
Цитираните в писмото страни са Полша, Чехия, Унгария, Белгия, Франция, Дания, Естония, Финландия, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция.
Премиерите на Чехия и Унгария отхвърлиха да са реализирали такова съглашение с Германия. И двамата са остри критици на решението на Ангела Меркел да приема мигранти, отбелязва ДПА.
Андрей Бабиш, министър-председател на Чехия: Германия не се е свързвала с нас по този въпрос и към този миг не бих одобрил сходно съглашение. Нямаме проекти да водим договаряния. Няма причина да го вършим. Категорично отвърляме сходна концепция.
Говорител на немското държавно управление по-късно заяви, че канцлерът Меркел е приела със страдание решението на Прага, само че все пак Чехия е изразила подготвеност да подписа съглашение за по-добро съдействие при връщането на мигранти по време на срещата на върха в Брюксел.
Унгарският министър-председател Виктор Орбан назова съглашението „ подправена вест “ в изявление за локалната новинарска организация MTI. Той добави, че такова съглашение няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР