Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 страни

...
Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 страни
Коментари Харесай

Чехия и Унгария отхвърлиха плана на Меркел за връщане на мигранти

Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, съобщи през днешния ден немската организация ДПА, като цитира писмо към съдружните сътрудници на канцлера. Сред страните, посочени в писмото, са Чехия, Унгария и Полша, само че Прага и Будапеща отхвърлиха, добави ДПА.
Цитираните в писмото страни са Полша, Чехия, Унгария, Белгия, Франция, Дания, Естония, Финландия, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция.
Премиерите на Чехия и Унгария отхвърлиха да са реализирали такова съглашение с Германия. И двамата са остри критици на решението на Ангела Меркел да приема мигранти, отбелязва ДПА.Андрей Бабиш, министър-председател на Чехия: Германия не се е свързвала с нас по този въпрос и към този миг не бих одобрил сходно съглашение. Нямаме проекти да водим договаряния. Няма причина да го вършим. Категорично отвърляме сходна концепция.
Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти. Сред тях са Чехия и Полша. Това оповестява германск...
Говорител на немското държавно управление по-късно заяви, че канцлерът Меркел е приела със страдание решението на Прага, само че все пак Чехия е изразила подготвеност да подписа съглашение за по-добро съдействие при връщането на мигранти по време на срещата на върха в Брюксел.
Унгарският министър-председател Виктор Орбан назова съглашението „ подправена вест “ в изявление за локалната новинарска организация MTI. Той добави, че такова съглашение няма.
В момента 15% от мигрантите, идващи в Германия, са връщани назад в страните, където са в началото регистрирани. Ако проектът на Меркел се реализира даже без поддръжката на Прага и Будапеща, това число ще нарасне доста, отбелязва ДПА.
На срещата на върха в Брюксел българският министър председател Бойко Борисов, че от страната ни не е желано подписване на двустранни съглашения от Германия за противоположен банкет на мигранти.
В писмото на Ангела Меркел до нейните съдружни сътрудници се планува в България да бъдат изпратени немски чиновници на реда, които да оказват помощ в опазването на вънщната граница на Европейски Съюз, заяви още ДПА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР