Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 страни

...
Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила споразумения с 14 страни
Коментари Харесай

Споразумения на германския канцлер Меркел с 14 страни за връщане на мигранти

Германският канцлер Ангела Меркел е осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти. Сред тях са Чехия и Полша. Това оповестява немската организация ДПА.

Споразуменията се отнасят за мигранти, които се пробват да влязат в Германия. В Австрия министър председателят Бойко Борисов разяснява, че би трябвало да се откри общоевропейско решение за мигрантите.

 © АРХИВ
Според ДПА, Франция, Холандия, Швеция, Литва и Естония също са се договорили с Меркел за връщане на мигранти, които първо са се записали на тяхна територия. Те ще бъдат отвеждани в центрове, където да се преглеждат случаите им.

В Австрия, министър председателят Бойко Борисов още веднъж разяснява, че постоянно е бил за общо европейско решение на казуса.
Бойко Борисов, министър-председател: Само че аз солидарността я разбирам по различен метод.Всяка страна да си носи отговорността за границите, приказвам за външните страни.

 Германия е подготвена да изпрати повече служители на реда за защита на външните граници на Европейски Съюз Германия е подготвена да изпрати повече служители на реда за защита на външните граници на Европейски Съюз
Германия е подготвена да изпрати спомагателни служители на реда, в частност в България, като част от ограниченията за защита на външните граници на Европейския съюз, пред...

Той удостовери позицията за трите ограничения, които да работят по едно и също време - обезпечаване на външните граници, делене на икономическите мигранти от бягащите от война и чак тогава да се приказва за вторично преразпределение в Европа.
Бойко Борисов, министър-председател: Сиреч в случай че една страна е изпуснала мигранти, минали незаконно, не си изпълнила уговорката, тогава разбирам да се върнат. Но тези, които са влезнали по формален път, според всички съглашения, интернационалните спогодби, женевски конвенции, морско право, регистрирани са и са отишли за прехранване в Европа, първо по какъв аршин ще бъдат върнати и второ, за какво ни санкционират за това, за нашите старания за нашето старание.
Германският вътрешен министър даде период на Меркел да юли да намира ограничения за въздържане на мигрантите, в противоположен случай я заплашва разпад на обединението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР