Германският канцлер Ангела Меркел е казала пред членове на партията

...
Германският канцлер Ангела Меркел е казала пред членове на партията
Коментари Харесай

Меркел настоя: Нуждаем се от строгите COVID-19 мерки до април

Германският канцлер Ангела Меркел е споделила пред членове на партията си, че строгите ограничения, наложени поради новия ковид (COVID-19) в Германия, ще би трябвало да останат до пролетта.

Според немския ежедневник " Билд " Меркел е изтъкнала, че е съществено загрижена за новия вариант на вируса, който основава огромни проблеми във Англия.

" Ако не успеем да спрем този английски вирус, ще имаме 10-кратно нарастване на разпространяването до Великден ", отбелязала тя на вътрешно съвещание на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС).

" Нуждаем се от още 8-10 седмици строги ограничения ", добавила Меркел.

Германия е в обсада от 2 ноември. Ограниченията обаче от ден на ден се стягат.

Сега рестриктивните мерки, при които беше затворен хотелиерския бранш и учебните заведения, както и несъществените магазини плюс културни и развлекателни уреди, бяха удължени до 31 януари.

Канцлерът обаче, сходно на държавния министър председател на Бавария Маркус Седер, неведнъж акцентира, че даже в края на януари няма гаранция, че ограниченията ще бъдат облекчени.

Целта е да се понижи заболеваемостта (нови инфекции на 100 000 поданици за седем дни) под равнището от 50. Само тогава здравните управляващи биха могли да проследят контактите на хората с Covid-19 още веднъж.

Експертите са все по-загрижени за новите разновидности - изключително за разновидността, произхождаща от Англия. Броят на инфекциите там набъбна през последните седмици.

Франкфуртският вирусолог доктор Мартин Щюрмер издаде незабавно предизвестие за новия вид: " Вариантите B117 от Англия и N501Y от Южна Африка демонстрират, че и в Германия би трябвало да изследваме повече генни последователности, да търсим разновидности. Това е механически допустимо, само че коства време и пари. "

Здравният министър Йенс Шпан желае да подреди на лабораториите за тестване да ревизират всеки десети тест Covid-19 за разновидности, като проучва данните за последователността на генома, съгласно план на хартия. В момента този обзор се случва единствено на всеки 900-и тест за ковид в Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР