Германският канцлер Ангела Меркел е имала днес телефонен разговор с

...
Германският канцлер Ангела Меркел е имала днес телефонен разговор с
Коментари Харесай

Меркел и Путин обсъдиха срещата на „Нормандската четворка“, Сирия и Либия

Германският канцлер Ангела Меркел е имала през днешния ден телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин. Както заяви представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, тематиките са били Украйна, Сирия и Либия, съобщи ТАСС.

„ В подтекста на Украйна събеседниците се съгласиха да бъде продължена подготовката за среща на върха в така наречен „ Нормандски формат “ (Германия, Франция, Русия и Украйна) по този начин, че да спомогнат за осъществяването на Минските съглашения. Те подчертаха нуждата да бъдат ускорени договарянията за бъдещи контракти за преноса на газ “, означи Зайберт.

„ Федералният канцлер и съветският президент обмениха отзиви за обстановката в Сирия, в частност за военното изостряне в северозападната част на страната “, се споделя в известието на пресслужбата на немското държавно управление. Лидерите разискаха нуждата от политически развой под егидата на Организация на обединените нации, заяви Берлин.

Путин и Меркел показаха поддръжка за активността на специфичните пратеници на Организация на обединените нации за Сирия и Либия, означи Зайберт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР