Германският канцлер Ангела Меркел е "човек на отминалото десетилетие", който

...
Германският канцлер Ангела Меркел е "човек на отминалото десетилетие", който
Коментари Харесай

Британски историк: Канцлерството на Меркел е "колосален провал"

Германският канцлер Ангела Меркел е "човек на отминалото десетилетие ", който споделя "приказки " за демократичния международен ред, съобщи английският историк Ниал Фъргюсън в изявление за Die Welt.

Според него европейският план изпадна в цялостен крах точно поради нея и по-специално поради грешките, които тя направи по време на икономическата и миграционна рецесия.

Британският историк Найл Фъргюсън, който е работил в Харвард и Станфорд, счита, че речта на ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп на Световния стопански конгрес (WEF) в Давос беше доста добра. Американският президент направи вярното нещо, като се концентрира върху икономическия триумф, сподели специалистът в изявление за Die Welt.

И в действителност има с какво да се похвали, тъй като до момента в който беше държавен глава, той съумя да понижи налозите и безработицата. Америка е „ сполучлив модел “ и образец за Европа, изключително за Германия, акцентира Фъргюсън, написа "Поглед инфо ".

Според историка концепцията, че „ зелената договорка “, подписана от европейските страни, ще способства за икономическия напредък, е „ една от най-странните хрумвания, съществуващи на планетата “. Според него съглашението за понижаване на излъчванията на парникови газове единствено ще понижи конкурентоспособността на немската индустрия.

Освен това Фъргюсън е уверен, че за проблемите с климата не са отговорни европейците и американците, а китайците и индийците. „ Когато Грета Тунберг се роди, Китай беше виновен за 60-процентното нарастване на излъчванията на CO 2. Индия - за още 20 %, а Европа и Америка - 0 % “, сподели историкът.

В тази връзка той посъветва шведската активистка да произнесе речи не в Давос, а в Пекин. Експертът назова концепцията европейската политика да избегне климатичната злополука „ заблуждаваща “, а „ зелената договорка “ като „ безсмислена добродетел “.

В същото време историкът похвали Тръмп за хвърлянето на „ климатична кост “ към слушателите в Давос, обещавайки, че Съединени американски щати ще вземат присъединяване в самодейността на WEF за един трилион дървета.

Експертът вижда „ историческата заслуга “ на главата на Белия дом в това, че той е първият, който притегли вниманието на целия свят към възходящото въздействие на Китай. Фъргюсън съобщи, че комерсиалният спор е част от огромната тактика за ограничение на Пекин.

Историкът упрекна канцлера на Германия Ангела Меркел в неуспеха на европейския план: „ Канцлерът Ангела Меркел е човек от доста минало десетилетие.

Нейното канцлерство е грамаден неуспех. Европейският план е в цялостен крах. Няма да има спомагателна интеграция. " Нейните думи за демократичния международен ред са „ приказки “, Фергюсън счита: „ В реалност демократичният международен ред съществува единствено малко след рухването на Берлинската стена.

Това беше откритие на 90-те и, евентуално, на 2000-те. Преди това имаше студена война. Така че тези, които споделят, че в света е открит демократичен международен ред от 1945 година, не схващат историята. “

Експертът посъветва Европа да влагат повече в отбрана: " Ако Емануел Макрон е прав и мозъкът на НАТО "мъртъв ", той се нуждае от проект "Б ". В последна сметка съветският цар Владимир няма вечно да се въздържи от нахлуване на балтийските страни. Тръмп е безусловно прав, когато изисква Германия и Европа да усилят разноските за защита "

Според историка на Меркел липсват лидерските качества на нейния предходник Хелмут Кол. Нейните дейности по време на икономическата и миграционна рецесия доведоха до съществени обществени последствия, които към момента се усещат. " Така че не бих се нарекъл огромен почитател на мама ", заключи Фъргюсън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР