Германският канцлер Ангела Меркел днес обяви, че се противопоставя на

...
Германският канцлер Ангела Меркел днес обяви, че се противопоставя на
Коментари Харесай

Меркел се обяви срещу отмяната на санкциите, наложени на Русия

Германският канцлер Ангела Меркел през днешния ден разгласи, че се опълчва на анулацията на европейските наказания против Русия, защото няма прогрес в мирния развой в Източна Украйна, съобщи Франс прес. " Няма да обмисляме анулацията на глобите против Русия до момента в който споразуменията от Минск не бъдат приложени или не бъде реализиран прогрес ", разгласи Меркел пред публицисти по време на посещаване в столицата на Литва.


Минските съглашения, подписани през 2015 година с поддръжката на Германия и Франция, разрешиха да бъдат лимитирани насилието и зоната на спора, лишил до момента живота на повече от 10 000 души в Източна Украйна.

На взаимна конференция с водачите на трите балтийски републики, Меркел сподели, че " мирът и териториалната целокупност на Украйна остават значима тематика за всички ни тук ".
Канцлерът направи изказването си ден откакто Съветът на Европейски Съюз реши да продължи до 15 март 2019 година глобите, наложени на повече от 150 съветски физически лица и размирен водачи в Източна Украйна поради ролята им в спора.

Запитана за плана за газопровод " Северен поток 2 ", който би трябвало да свързва Русия с Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки Полша и Украйна, през които в този момент минава преносът на съветски газ, канцлерът увери, че " Украйна би трябвало да остане директна страна ".

Президентът на Литва Далия Грибаускайте дефинира " Северен поток 2 " като " геополитически план ", който евентуално ще ускори въздействието на Русия върху Европейски Съюз.
Проектът провокира разделяне в Европейски Съюз. Полша и други членки на общността се опасяват, че газопроводът ще се употребява от Москва като средство за политически и стопански напън.

Доставката на газ през Балтийско море ще разреши на Германия и на други европейски страни да избегнат доставки през Украйна. В предишното Русия към този момент е прекъсвала преноса на собствен газ през украинска територия. Предвидено е по-късно през днешния ден Меркел и Грибаускайте да се срещнат с немски военни, които командват батальон на НАТО, основан в Литва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР