Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Ангела Меркел призова за прекратяване на клането в Сирия

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила прикани през днешния ден да се постави завършек на клането в Сирия - интензивните бомбардировки на силите на режима над бунтовническата цитадела Източна Гута покрай Дамаск, съобщи Франс прес.

"Свидетели сме на ужасяващи събития в Сирия, на борбата на един режим против популацията му, на убийството на деца, унищожаването на лечебни заведения ", съобщи Меркел пред Бундестага - долната камара на Народното събрание.

"Длъжни сме да създадем всичко допустимо това кръвопролитие да спре. Трябва да заявим своето ясно "не ". Това изисква от нас старания да играем по-съществена роля ", съобщи канцлерката в тирада за позициите на Берлин по отношение на утрешната среща на върха на Европейски Съюз.

Меркел прикани съдружниците на режима на Башар Асад - Иран и Русия - да подхващат дейности, откакто от неделя до момента бомбардировките в Източна Гута лишиха живота на над 300 души, в това число близо 80 деца.

Германският външен министър Зигмар Габриел ще беседва по този въпрос с съветския си сътрудник Сергей Лавров, сподели канцлерката.
Вчера Берлин означи, че Москва и Техеран носят особена отговорност за протичащото се като гаранти на примирието в Източна Гута, контрактувано в казахстанската столица Астана.

Очаква се Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава, евентуално през днешния ден, проекторезолюция, препоръчана от Швеция и Кувейт, в която се упорства за 30-дневно прекъсване на огъня в Сирия, с цел да се даде достъп до Източна Гута.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР