Германският износ през август е намалял повече от очакваното, сочат

...
Германският износ през август е намалял повече от очакваното, сочат
Коментари Харесай

Страхът от рецесия в Германия се засилва, износът намалял повече от очакваното

Германският експорт през август е намалял повече от предстоящото, сочат оповестените през днешния ден данни. Това ускорява упованията, че спадът в индустрията тласка най-голямата европейска стопанска система към криза, съобщи Ройтерс.

Германските фабрики, които разчитат на износа, са наранени от забавянето на международната стопанска система и несигурността към комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай и към Брекзит.

Федералната статистическа работа уточни през днешния ден, че с отчитане на сезонните фактори износът е понижен с 1,8 % на месечна основа, до момента в който вносът се е повишил с 0,5 на 100. Търговският остатък се е свил до 18,1 милиарда евро (19,9 милиарда долара) след преразглеждане на индикатора във възходяща посока до 20,5 милиарда евро за предходния месец, осведоми Българска телеграфна агенция.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха намаляване от 1 на 100 на износа и от 0,2 на 100 на вноса. Прогнозите бяха комерсиалният остатък да бъде на ниво 19,1 милиарда евро.

Икономиката се сви с 0,1 на 100 през второто тримесечие, а най-новите данни сочат, че вялостта в индустрията продължава и през третото тримесечие.

Спадът на износа през август е най-големият от април.

Най-много - с 4,8 % - немският експорт е намалял към срани отвън Европейски Съюз, измежду които е и Китай.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР