Германският Институт за икономически изследвания (Ifo) намали прогнозата си за

...
Германският Институт за икономически изследвания (Ifo) намали прогнозата си за
Коментари Харесай

Германия изпада в рецесия

Германският Институт за стопански проучвания (Ifo) понижи прогнозата си за икономическия напредък на Германия през 2019 година и разгласи, че през третото тримесечие най-голямата стопанска система в Европа ще изпадне в криза, осведоми " Ройтерс ".

Ifo понижи прогнозата за икономическия растеж тази година до 0,5 на 100 от 0,6%. Институтът акцентира, че стопанската система евентуално ще се свие с 0,1% през третата четвърт, което значи изпадане в криза след сходно закъснение през интервала април-юни. През последното тримесечие на тази година е допустимо възобновяване.

Институтът също планува 1,2% разширение на Брутният вътрешен продукт на Германия през 2020 година Предишната прогноза беше 1,7 на 100.

В същото време нов стопански отчет на Института за макроикономика и стопански проучвания (IMK) разкрива, че има съвсем 60% късмет немската стопанска система да изпадне в криза. Това е най-високият риск от криза в Германия от зимата на 2012 и 2013 година Според специалисти вярата вътрешното търсене да избави Германия от криза се изпарява. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР