Германският институт за икономически изследвания Де И Ве (DIW) понижи

...
Германският институт за икономически изследвания Де И Ве (DIW) понижи
Коментари Харесай

Германската икономика се забавя!

Германският институт за стопански проучвания Де И Ве (DIW) намали прогнозата си за икономическия напредък на Германия до 1,5 % и 1,6 на 100 от брутния вътрешен артикул за надлежно 2018 и 2019 година, заяви ДПА.

Новата прогноза, която е направена на фона на забавящия се международен стопански напредък, което се отразява неподходящо на износно насочената немска стопанска система, съставлява понижаване на прогнозата с 0,3 процентни пункта за 2018 година и с 0,1 процентни пункта за 2019 година.

Германия регистрира дефицит на работна ръка в строителството и софтуерния бранш, а автомобилната промишленост бе съществено наранена през третото тримесечие, когато растежът се забави поради въвеждането на новите проби за сходство с екологичните стандарти. Германската стопанска система се сблъска и с сложна интернационална среда, в това число комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и Съединени американски щати и Европейски Съюз. Друг негативен фактор е несигурността към Брекзит.

През ноември немският съвет от самостоятелни стопански специалисти, прочут като "Съвета на мъдреците ", намали прогнозата си за икономическия напредък през настоящата година.

Петимата съветници на немското държавно управление чакат най-голямата европейска стопанска система да нарасне с 1,6 на 100 тази година, което е мощно намаляване на прогнозата по отношение на темпа от 2,3 на 100, предстоящ през март. За следващата година прогнозата също е поправена към намаляване до напредък от 1,5 на 100 по отношение на 1,8 на 100 по-рано.

Германският БВП се сви с 0,2 % през третото тримесечие по отношение на предходните три месеца частично поради закъснение при узаконяването на новите коли съгласно новите, по-строги екологични стандарти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР