Германският индустриалец и един от най-богатите хора в страната -

...
Германският индустриалец и един от най-богатите хора в страната -
Коментари Харесай

Почина един от най-богатите хора в Германия и акционер в Lufthansa

Германският фабрикант и един от най-богатите хора в страната - Хайнц Херман Тийле, умря на 79-годишна възраст, оповестява Bloomberg.
Тийле е умрял ненадейно в Мюнхен, като кончината му бе оповестена с изказване, оповестено от Knorr-Bremse, производителят на спирачни системи, на който той беше заместник-председател и мажоритарен акционер. Компанията не е показала причина за гибелта, нито името на неговия правоприемник.
Магнатът неотдавна заемаше централно място като деятел вложител в драма, обхванала Lufthansa. През юни той закупи забележителен дял в самолетната компания и изрази неодобрение от държавния избавителен проект.
 Волгин: Починал е Ръш Лимбоу, иконата на консервативна Америка Волгин: Починал е Ръш Лимбоу, иконата на консервативна Америка
" Починал е Ръш Лимбоу. В продължение на десетилетия той беше иконата на консервативна Америка. Най-популярният политически радиоводещ н...
Не беше ясно незабавно какво ще се случи с Lufthansa след скръбните новини. Семейството му не е коментирало обществено какво възнамерява да направи с 12,4-процетния му дял в авиопревозвача.
Говорител на Lufthansa не е дал отговор на искане за коментар.
Инвестицията на Тийле в самолетната компания докара до изблик на активизъм в навечерието на общото заседание на акционерите през юни 2020 година В последна сметка той поддържа избавителната стратегия, която след това трансформира немското държавно управление в най-големия акционер на Lufthansa.
Роден в Майнц, Тийле сътвори индустриална империя, която включваше 59-процентен дял в Knorr-Bremse и половината от производителя на железопътно съоръжение Vossloh. Състоянието му от 20,2 милиарда $ го направи четвъртият най-богат човек в Германия и 97-ият най-богат в света, демонстрират данни на Bloomberg Billionaires Index.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР