Германският индустриален гигант Thyssenkrupp преживява все по-трудни времена. Председателят на

...
Германският индустриален гигант Thyssenkrupp преживява все по-трудни времена. Председателят на
Коментари Харесай

Thyssenkrupp изпадна в още по-дълбока криза, след като шефът й напусна

Германският промишлен колос Thyssenkrupp претърпява все по-трудни времена. Председателят на борда Улрих Ленер подаде оставка, откакто краткотрайният изпълнителен шеф на компанията Гуидо Керхоф беше подложен на напън от акционери, настояващи за коренно преструктуриране на закъсалия промишлен конгломерат.

Напускането на Ленер задълбочи лидерския вакуум в групата, произвеждаща от подводници до асансьори. Керхоф е изпълнителен шеф едвам от няколко дни, откакто Хайнрих Хайзингер, който води компанията в продължение на 7 години и половина, напусна поста преди 10 дни.

72-годишният Ленер подава оставка, считано от 31 юли, като се отдръпва и от надзорния съвет. Той съобщи, че към този момент не се употребява с задоволителна поддръжка за развиването на компанията в полза на нейните клиенти, чиновници и акционери, написа Reuters.

" Предприемам тази стъпка умишлено, с цел да дам опция за фундаментална полемика с нашите акционери за бъдещето на Thyssenkrupp. Разпадането на компанията и свързаната с това загуба на доста работни места не е алтернатива ", сподели ръководителят в изказване.

ThyssenKrupp регистрира рекордни поръчки по пътя към отричане от стоманата
Европейски колос с бизнес у нас реализира рекордни поръчки и висока облага

Компанията се ориентира към асансьорите и автомобилните съставни елементи

Хайзингер отстояваше обединение на европейския бизнес на Thyssenkrupp с този на индийската Tata Steel, финализирано на 30 юни като основен детайл от тактиката му да съживи бизнеса и цената на акциите на компанията.

Той напусна, откакто не съумя да завоюва единомислеща поддръжка от акционерите за договорката с Tata, чието приготовление лиши 2 години. Сделката донесе по-малка изгода за Thyssenkrupp, в сравнение с се надяваха някои вложители.

Лидерската рецесия в Thyssenkrupp, чиято история датира от 2 века, разкри още по-фундаментални въпроси за компанията, която работи от дълги години освен поради облагата, само че и с цел да поддържа наследството на създателите си и да резервира работните места на своите 158 000 служащи.

" Уважавам решението на Ленер, само че скърбя за него ", сподели Вилхелм Сегерат, началник на работническия съвет на Thyssenkrupp и старши чиновник в индустриалния синдикат IG Metall.

Той прикани главните акционери да работят дружно, с цел да развият Thyssenkrupp. " Не може да има раздробяване на бизнеса ", сподели той пред Reuters.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР