Германският индустриален гигант Siemens се завръща към корените си. Компанията

...
Германският индустриален гигант Siemens се завръща към корените си. Компанията
Коментари Харесай

С €600 милиона Siemens създава нов град в Германия

Германският промишлен колос Siemens се завръща към корените си. Компанията ще влага 600 млн. евро в Берлин, с цел да трансформира част от немската столица в индустриален и софтуерен център.

Инвестицията, която е една от най-големите в историята на компанията, ще помогне за основаването на нов град, наименуван Сименсщад (градът на Siemens) в западната част на Берлин, където предшественикът на инженерната компания основава заводи в края на 19 век, оповестяват от Siemens, представени от Reuters.

Проектът е продължение на проекта на създателя на компанията Вернер декор Сименс, който още в края на предишния век желае да сътвори регион с изцяло нова работна и жилищна среда в покрайнините на Берлин.

It all started 171 years ago in Berlin. Decades later, an entirely new district was created. With thousands of jobs, residences, social institutions and, above all, a clear vision in mind: to shape the future. Today we do it again. https://t.co/MVUNJ5fOJ6 #siemenshistory pic.twitter.com/BnATEixftR
— Siemens (@Siemens) 31 октомври 2018 година

" Основателската идея зад Сименсщад през 1897 година е да сплоти работа, проучвания и живот и по този метод да сътвори непокътната симбиоза за сполучливо бъдеще. Това е задачата и на Сименсщад версия 2.0 ", споделя в изказване Джо Кезер, президент и основен изпълнителен шеф на Siemens.

Новият план в регион " Шпандау ", който обгръща повърхност от 700 декара, има за цел да трансформира огромния индустриален регион в съвременен, градски квартал на бъдещето, с цел да насърчи нововъведенията и съдействието сред науката и бизнеса.

" Сименсщад още веднъж ще бъде кварталът в Берлин, който притегля хора от целия свят ", настояват от компанията.

Siemens loves #Berlin! That’s where it all started in 1847 & that’s where we will continue building the future of living & working: #SiemensStadt - An environment that reflects current needs but also provides flexibility to what’s coming next. More here: https://t.co/UNcSgMrdCV pic.twitter.com/Kp8y9htgGD
— Siemens (@Siemens) 31 октомври 2018 година

Като част от плана, настоящата благосъстоятелност на Siemens в " Шпандау " ще бъде развита в софтуерен парк и бизнес развъдник до края на 2030 година

Дейностите в области като разпределени енергийни системи и ръководство на силата, технологии за електрически транспортни средства, машинно образование, изкуствен интелект, разбори на данни и блокчейн, ще бъдат основани в Сименсщад.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР