Германският индекс DAX започва втората половина на годината със силен

Германският индекс DAX започва втората половина на годината със силен ...

Германският индекс DAX навлезе на бича територия след договорките между Тръмп и Си.


Германският индекс DAX започва втората половина на годината със силен старт, навлизайки на бича територия, съобщава Bloomberg.

Показателят се повишава с 1,8% в началото на днешната сесия, регистрирайки по този начин повишенние от 22% от най-ниското си ниво на 27 декември миналата година.

Акциите на производителя на чипове Infineon Technologies AG поскъпват с над 4%, като ръстове отчитат и автомобилостроителите, след като американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин се съгласиха да възобновят търговските преговори, които се провалиха през май. Двете страни се договориха да не си въвеждат взаимно нови мита, както и за намаляване на ограниченията за технологичния гигант Huawei.

Тръмп дори написа в Twitter, че срещата е била по-добра от очакваното.

Бенчмаркът DAX се върна на бича територия седем месеца, след като индескът беше обхванат от мечи настроения, тъй като миналата година беше изпълнена с предизвикателства за публичните компании заради страховете, свързани с търговската война, забавянето на икономиката и намаляването на очакванията от страна на голяма част от бизнеса.

Акциите на компаниите от сектора на недвижимите имоти в Германия също повишават стойността си на фона на информацията, че юристи от германския парламент смятат, че планираната забрана за увеличаването на наемите в Берлин е незаконна.

Представяне на DAX за последната една година.


Източник: investor.bg