Германският икономически министър призова членовете на Европейския съюз да се

...
Германският икономически министър призова членовете на Европейския съюз да се
Коментари Харесай

Германският икономически министър призова за единство на ЕС по отношение на търговския конфликт със САЩ



Германският стопански министър прикани членовете на Европейския съюз да се спогодят между тях по какъв начин да водят взаимно комерсиалните договаряния със Съединените щати, откакто американският президент Доналд Тръмп взе решение да удължи с още един месец краткотрайното изключване на Европейски Съюз от високите мита за вноса на стомана и на алуминий.

Министърът на стопанската система Петер Алтмайер уточни в сряда пред немската телевизия ARD, че обстановката по този въпрос е сложна.

" Следователно би трябвало да се опитаме да реализираме заслужено решение в договарянията сред европейците и американците ", сподели той и добави, че страните от Европейски Съюз също би трябвало да се спогодят между тях за това по какъв начин да продължат комерсиалните диалози със Съединени американски щати.

" И двете неща да са еднообразно сложни ", означи Алтмайер.

Изказване на немският министър е реалност единствено ден, откакто американският президент Доналд Тръмп реши да резервира до 1-ви юни краткотрайното изключване на Европейски Съюз от митата за импорт на стомана и алуминий. Тези високи митнически цени бяха утвърдени от американската администрация през март, като тогава Белият Дом взе още веднъж решение да изключи краткотрайно (до 1-ви май) Европейски Съюз и няколко други страни от новия данък.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР