Германският Християндемократически съюз, водеща политическа сила в управляващата коалиция, изрази

...
Германският Християндемократически съюз, водеща политическа сила в управляващата коалиция, изрази
Коментари Харесай

Огромно разочарование в Берлин

Германският Християндемократически съюз, водеща политическа мощ в ръководещата коалиция, изрази неразбиране от желанието на Съединени американски щати да изтеглят част от войските си от територията на Германия, оповестява медийната група Funke.

Председателят на комисията по външна политика на Бундестага Норберт Рьотген съобщи, че не вижда справедливи аргументи за сходно решение от страна на Вашингтон.

По-рано беше обявено, че Доналд Тръмп има желание да понижи американския контингент в Германия до 25 000 души. В момента те са 34 500.

"В Германия се радваме на наличието на американските бойци, разполагането им у нас е изключително значимо за координацията на интернационалното военно наличие на Съединени американски щати ", акцентира Рьотген. Той добавя, че съдействието с американския контингент в Германия протича по най-хубавия метод и това неведнъж е потвърждавано от американските военни.

Друг народен представител от ХДС - Андреас Ник, на собствен ред съобщи пред Дойче веле, че вероятно решение за отчасти евакуиране на американския контингент би било политическо. По думите му, това се потвърждава и от обстоятелството, че досега Пентагонът не е направил никакво публично изказване по тематиката, а журналистическите въпроси се пренасочват към Белия дом.

Ник добавя, че федералното държавно управление не е осведомено публично за понижаване на числеността на американския контингент, което също е извънредно.

Координаторът на трансатлантическото съдействие към федералното държавно управление Петер Байер също изрази разочарованието си. Според него, сходна стъпка може да "разруши трансатлантическите мостове и да навреди на двустранните връзки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР