Германският химически гигант Байер претърпя съкрушителна юридическа загуба заради хербицида

...
Германският химически гигант Байер претърпя съкрушителна юридическа загуба заради хербицида
Коментари Харесай

Хербицидът Глифозат на Байер“ беше обявен за канцерогенен

Германският химически колос Байер претърпя съкрушителна юридическа загуба поради хербицида против бурени Глифозат. Съд в Съединените щати одобри за потвърдено, че Глифозат има принос към раковото заболяване на мъж, който години наред е употребявал препарата. Завършилият развой може да бъде последван от още каузи.

Вече години наред хербицидът против бурени Глифозат е под съмнение, че способства за развиването на рак. Въпреки това се употребява в селското стопанство. В Съединените щати е публикуван в комбиниране с генни модификации за резистентност на зърнените култури. Идеята е на американския производител „ Монсанто “ - от една година благосъстоятелност на немския химичен тръст „ Байер “ за сумата от 63 млрд $.
Бренд Уиснер, юрист на ищеца: Тази компания би трябвало да се изправи и да бъде почтена със своите клиенти. Има доказателства, че продуктът е обвързван с рака и би трябвало да разрешат на хората да създадат избор дали да го употребяват. Това дело е обвързвано с неналичието на предизвестие и с елементарния факт, че не са предизвестили. Ще продължат да бъдат съдени, до момента в който не го създадат.
За него правосъдното решение е непълен триумф. Едуин Хардеман има рак на лимфните възли. В продължение на 25 години години е пръскал в своето имение с Глифозат. Байер продължава да стои зад веществото и ще апелира присъдата. В Съединени американски щати има общо 11 000 правосъдни желае поради Глифозат.

Решението в този момент евентуално ще сътвори правосъдна процедура, която ще се отрази и на другите каузи.
 От една година „ Байер “ е притежател на американската компания „ Монсанто “ От една година „ Байер “ е притежател на американската компания „ Монсанто “ © БГНЕС  Градинар осъди Градинар осъди "Монсанто " за 290 милиона $
Съд в Калифорния осъди агрохимическия колос "Монсанто " да заплати близо 290 милиона $ обезщетение на градинар, болен от рак на кръвта. Решението...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР