Германският химически гигант BASF ще изгради нова производствена мощност в

...
Германският химически гигант BASF ще изгради нова производствена мощност в
Коментари Харесай

Новият завод на BASF в Китай ще създава пластмаси за коли и смартфони

Германският химически колос BASF ще построи нова индустриална мощ в Източен Китай. Инсталацията от вида парен крекинг ще бъде основана взаимно с локалния петролен колос Sinopec. Това е втората огромна инвестиция на немската компания в страната за последните 4 месеца.

Новият парен крекинг ще може да създава до 1 милион тона етилен годишно, съществена суровина за производството на пластмаси, каучук и синтетични нишки, а нужните изследвания ще бъдат осъществени до края на 2018 година, оповестяват от BASF, представени от Reuters.

През юли компанията подписа предварителна договорка за построяването на голям химически комплекс в Гуандун, в който ще бъдат вложени 10 милиарда $ до 2030 година Предприятието ще е първото в химическия бранш на Китай, което ще бъде напълно задгранична благосъстоятелност.

 BASF строи втори цех в Китай за $10 милиарда
BASF строи втори цех в Китай за $10 милиарда

Той ще бъде трети по-големина химически комплекс на компанията

Страната, която е най-големият консуматор на химикали в света, уголемява пазарния достъп на по-големите международни компании и на локалните самостоятелни компании, с цел да обезпечи пластмаси, покрития и лепила за бързоразвиващата се потребителска електроника и автомобилния бранш, както и полиестерите за облекло.

Глобалните химически компании са насърчени от топ водачите на Китай, които неведнъж показаха поддръжката си за задграничните вложения в бранша на нефтохимията.

" Компаниите са по-амбициозни от това просто да построяват етиленови съоръжения, като се стремят към по-голям пазарен дял в цялата верига на доставки, а етиленовият комплекс може би е първата им стъпка ", сподели Жонг Джиан, основен анализатор в консултантската компания JLC.

 Гигантите BASF и
Германски и съветски колос дружно ще създават акумулатори за електрически автомобили

Бъдещият цех в Харявалта ще е основен за проектите на двете компании

50% от инвестицията в новия крекинг ще бъде направена от взаимното дружество на BASF и Sinopec (BASF-YPC) в Нанкин. Останалите 50% ще бъдат благосъстоятелност на китайската Sinopec Yangtzi Petrochemical.

Освен това фирмите ще проучат нови благоприятни условия за бизнес в бързо развиващия се пазар на акумулатори на Китай. Основаната през 2000 година BASF-YPC е вложила към 5.2 милиарда $ в страната.

Американският енергиен колос Exxon Mobil последва образеца на BASF и подписа договорка за създаване на нефтохимичен комплекс в град Хуйджоу, който също ще бъде напълно задгранична благосъстоятелност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР