Германският футболист от турски произход Месут Йозил и турската манекенка

...
Германският футболист от турски произход Месут Йозил и турската манекенка
Коментари Харесай

Футболистът Месут Йозил и годеницата му Амине Гюлше вдигат сватба тази вечер

Германският футболист от турски генезис Месут Йозил и турската манекенка и актриса Амине Гюлше подвигат женитба довечера, на която турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поканен за кум, съобщи турската частна телевизия НТВ.

По мотив на събитието футболистът е обезпечил чрез Червения полумесец гощавка за 16 хиляди души, заяви филантропичната организация. Помощта ще бъде разпределена в 14 обществени кухни, където ще бъдат нахранени 14 хиляди души, и в лагери за сирийски бежанци, където за здравето на младоженците ще се почерпят още две хиляди души.

В сряда вечерта за булката по традиция бе проведена "къна геджеси " (моминска вечер), а посетители на събитието разгласиха фотоси в обществените медии.

Сватбата ще се състои тази вечер в хотел в Истанбул. Двойката е изпратила покана за събитието и на президента Ердоган, който са помолили да им кумува.

Йозил бе остро подложен на критика през март, откакто предложения Ердоган на сватбата си с Гюлше, която е някогашна Мис Турция и е известна у нас от сериала "Сега и вечно ".

Футболистът провокира предходната година бурни реакции в Германия, откакто се снима по какъв начин подарява фланелка на президента Ердоган, който от повече от две години е в хладни връзки с държавното управление на канцлера Ангела Меркел. След полемиката, която се развихри към него поради фотографията, Месут Йозил реши да приключи присъединяване си в националния тим на Германия. Той съобщи, че е бил подложен на расизъм и дискриминация поради турските си корени.

Йозил, който е роден в Гелзенкирхен /Западна Германия/, е трето потомство бежанец и няма турско поданство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР