Германският футболен треньор Юрген Клоп остава уверен, че бившият му

...
Германският футболен треньор Юрген Клоп остава уверен, че бившият му
Коментари Харесай

Клоп: Не е тайна, че искам Борусия да стане шампион на Германия

Германският футболен треньор Юрген Клоп остава убеден, че някогашният му отбор Борусия (Дортмунд) ще успее да надделее в борбата против Байерн (Мюнхен) за купата в Бундеслигата и съобщи, че клубът заслужава да вдигне още веднъж трофея. 

„ Вярвам, че момчетата ще съумеят. Шансът е толкоз огромен и те би трябвало да се възползват “, сподели пред Sport Bild Клоп, който сега е управител на британския Ливърпул. „ Ще притискам палци пред тв приемника. Трофеят просто принадлежи на Борусия (Дортмунд) още веднъж след 11 години “, добави експертът. 

Юрген Клоп бе отпред на състава от Дортмунд сред 2008-а и 2015-а, като завоюва купата в Бундеслигата през 2011-а и 2012-а, както и Купата на Германия на два пъти. 

Борусия (Дортмунд) обаче не държи ориста си в свои ръце, защото два кръга преди края на сезона изостава с точка от Байерн (Мюнхен), който е неизменим първенец от последния успех на Борусия. Надеждата е да се стигне до неточност на Байерн против Република България Лайпциг или Кьолн, и надлежно победи в мачовете на Борусия против Аугсбург и Майнц. 

„ Не е загадка, че желая Борусия да стане първенец. Никога не можеш да забравиш какво си претърпял там. Празненствата за спечелването на купата са един от акцентите в кариерата ми. Надявам се, че почитателите, клубът, треньорът и играчите са изкушени от това “, изясни Клоп. 

Германецът, който завоюва всички клубни трофеи със своя сегашен отбор Ливърпул от 2015-а насам, добави, че познава наставника на Борусия (Дортмунд) Един Терзич още от престоя си там и към момента поддържа постоянен контакт с изпълнителния шеф Ханс-Йоахим Вацке.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР