Германският футболен шампион Байерн (Мюнхен) отчита ръст на приходите от

...
Германският футболен шампион Байерн (Мюнхен) отчита ръст на приходите от
Коментари Харесай

"Байерн" отчита годишни приходи от 750 милиона евро

Германският футболен първенец " Байерн " (Мюнхен) регистрира растеж на приходите от над 14%, като за финансовата 2018-19 година те възлизат на 750.4 милиона евро. Освен триумфите на терена, където баварците взеха седма поредна купа, клубът се радва и на един от най-хубавите си интервали във връзка с финансовото си положение.

Увеличението на приходите въздейства директно върху облагата на клуба, която е 75.3 милиона евро, близо 30 милиона повече от миналогодишните 46.2 млн. От клуба прибавят, че това е облагата преди изплащането на налозите.

В графата след заплащането на налози облагата е 52.5 милиона евро, което е 78% повече от регистрираните 29.5 млн. през 2017-18 година

Капиталът на " Байерн " се е нараснал до 497.4 милиона.

" Байерн " се намира в чудесно положение и може умерено да гледа към идващите си цели. Това постоянно е била една от нашите задания, клубът да бъде постоянен ", сподели изпълнителният президент на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Той кара своя финален мандат отпред на клуба, като от началото на 2021 година " Байерн " ще бъде управителен от някогашния вратар Оливер Кан.

Финансовите резултати на " Байерн " са впечатляващи освен съпоставени с директните противници в Бундеслигата, където неотдавна " Борусия " (Дортмунд) регистрира доходи от 489.5 милиона евро. В съпоставяне с огромните клубове от Ла Лига " Реал " (Мадрид) и " Барселона " баварците са близо. " Реал " регистрира доходи от 757.3 милиона евро, до момента в който каталунците – 914 млн.

" Байерн " е надалеч напред във връзка с облагата. По този индикатор недостижими за последната година са британските " Ливърпул " и " Тотнъм " надлежно със 142.7 и 189.3 млн. евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР