Германският футболен съюз не одобрява вчерашната среща между двама от

...
Германският футболен съюз не одобрява вчерашната среща между двама от
Коментари Харесай

В Германия се скараха на Йозил и Гюндоган заради срещата с Ердоган

Германският футболен съюз не утвърждава вчерашната среща сред двама от членовете на Бундестима с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Халфът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган и този на Арсенал Месут Йозил, както и нападателят на Евертън Дженк Тосун, се видяха с президента на специфична колекция в Лондон.

“Разбира се, ГФС почита характерната обстановка на нашите национали поради произхода им, само че футболът и ГФС съставляват полезности, които господин Ердоган не почита задоволително. Ето за какво не е добре това, че наши национали са разрешили да бъдат употребявани като част от неговата предизборна акция. Това сигурно не оказва помощ на опитите на ГФС за интеграция”, разяснява президентът на централата Райнхард Гриндел.

Мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф също имаше какво да каже: “Нямам никакво подозрение в отдадеността на Месут и Илкай за идеята на немския народен отбор и за това, че те се асоциират с нашите полезности. Те не бяха наясно какво ще символизират тези фотоси. Няма по какъв начин да одобрим всичко това и ще обсъдим въпроса с тези футболисти.”

Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, çeitli temaslarda bulunmak üzere gittii ngiltere'nin bakenti Londra'da Premier Lig'de oynayan Türk futbolcu Cenk Tosun, Türk asll futbolcu Mesut Özil ve Türk asll futbolcu lkay Gündoan' kabul etti. pic.twitter.com/X3ZY8wwCsa
— AK Parti (@Akparti) May 14, 2018
Според анализатори срещата с Йозил и Гюндоган, които са родени в Гелзенкирхен, е заобиколен опит на Ердоган да води предизборна пропаганда измежду турското население в Германия, откакто самите немски управляващи не разрешиха на Ердоган да води акцията си на тяхна територия. Срещата сред турския президент и немските национали е знакова и по различен мотив - Германия и Турция са единствени претенденти за хазаин на европейското състезание по футбол през 2024 година.

Изборите в Турция ще се проведат на 24 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР