Германският федерален орган за финансов надзор (BaFin) отправи предупреждение към

...
Германският федерален орган за финансов надзор (BaFin) отправи предупреждение към
Коментари Харесай

Германският финансов регулатор предупреди за българския криптоброкер 5 Capital

Германският федерален орган за финансов контрол (BaFin) насочи предизвестие към вложителите по отношение на активността на българския брокер на криптовалути 5 Capital, оповестява уебсайтът financemagnates.com, представен от БНР. Според информацията на Financial Magnates, немският финансов регулатори е декларирал, че компанията 5 Capital предлага на европейските вложители така наречен " Договори за разлика " (CFD), за които се твърди, че включва експозиции в криптовалути. CFD е съглашение сред две търгуващи страни за обмяна на разликата сред настоящата стойност на даден актив и неговата стойност сега на покупката/продажбата.

Борсите за криптовалути в Германия са длъжни да аплайват за лиценз от страна на BaFin до края на 2019 година предвид на спазването на новите разпореждания за битка с изпирането на пари, признати от немския финансова регулатор. Въпреки че дериватните финансови принадлежности, които се отнасят до крипто активи, не са включени в една и съща регулаторна категория, те са лимитирани от Европейския орган за скъпи бумаги и пазари (EMSA) във връзка с вложителите на дребно.

Според информацията, BaFin е все по-внимателен във връзка с криптовалутната промишленост, като издава постоянни предизвестия на вложителите за евентуалните опасности, свързани с търговията с биткойн.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР