Германският федерален канцлер Ангела Меркел подчерта интереса на Германия и

...
Германският федерален канцлер Ангела Меркел подчерта интереса на Германия и
Коментари Харесай

Меркел прозря: Европа има интерес да е в добри отношения със САЩ

Германският федерален канцлер Ангела Меркел акцентира интереса на Германия и Европа от положителните връзки със Съединени американски щати. Осъзнаването на този интерес нараства, съобщи Меркел в изявление за „ Файненшъл таймс “.

“Напротив, нуждата за самите Съединени американски щати да застанат на страната на Европа по-скоро понижа. Следователно връзките са в наш интерес. И в случай че това е в нашите ползи, тогава ние, несъмнено, би трябвало да дадем своя принос ”, акцентира канцлерът.

На въпроса дали напрежението в връзките със Съединените щати зависи от актуалните политици, Меркел отговори, че това е систематичен проблем, макар че политиката също зависи от тези, които я организират. За президента Тръмп, означи Меркел, признаването на многостранността на актуалния свят не е нещо, което се подразбира. Но от дълго време се вижда, че предходната роля на Съединени американски щати като суперсила може към този момент да не подхожда на техния имидж.

Европа, от своя страна, уточни канцлерът, също към този момент не е център на международните събития. Бившата Европа като линия на борба не съществува от момента на края на Студената война, акцентира Меркел. Следователно Европа би трябвало да проумее своята лична геополитическа роля, а ориентацията на Съединени американски щати към Стария свят ще понижава. Това ще се случи при всеки президент на Съединени американски щати, означи ръководителят на немското държавно управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР