Германският евродепутат Йорг Мойтен призова Европейската комисия да се заеме

...
Германският евродепутат Йорг Мойтен призова Европейската комисия да се заеме
Коментари Харесай

Германски депутат обвини Русия, че финансира Грета Тунберг

 Германският евродепутат Йорг Мойтен прикани Европейската комисия да се заеме с въпроса за финансиране на екоактивистите в Европа. Неговите съмнения са, че Русия може би е забъркана в организирането на климатичните придвижвания, заяви RT.

Мойтен акцентира, че въздействието на тези митинги върху политиката се отразява отрицателно на развиването на стопанската система в цяла Европа. Затова евродепутатът желае да се обясни дали те са част от съветската хибридна опасност.

" Тези акции /например " Петъци за бъдещето “, акциите на " Грийнпийс “, цивилните избавителни съдове в Средиземно море/ са професионално проведени и имат сериозна финансова поддръжка... Може ли Еврокомисията да изключи вероятността тези акции да се финансират и управляват от Русия “, цитира съветското издание думите на евродепутат.

На 1 октомври стана известно, че 24-годишният народен представител в съветската Държавна дума от Либерално-демократическата партия Василий Власов е изпратил в посолството на Швеция в Москва писмо до 16-годишната екоактивистка Грета Тунбург с покана да приказва пред долната камара на съветския парламент. Политикът е изразил възхищението си от силата на волята и силата на Тунберг и е подчертал, че екологичните проблеми вълнуват и съветските младежи. По-късно обаче от Държавната дума оповестиха, че един народен представител не може да вземе сходни решения, а те би трябвало да бъдат разисквани на съвет на Държавната дума.

На 23 септември Тунберг произнесе прочувствената тирада на срещата на върха на Организация на обединените нации, отдадена на битката с измененията в климата. Тя упрекна държавните водачи в безучастие и че детството й е откраднато. По думите й цели екосистеми измират, а при сходно отношение към сериозните проблеми  нейното потомство ще би трябвало да ги взема решение. Тя е основател на световното придвижване на възпитаници и студенти " Петъци за бъдещето “ за битка с световното стопляне, напомня Лента.ру.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР