Германският евродепутат от „Зелените“ Ска Келер изрази предупреди, че няма

...
Германският евродепутат от „Зелените“ Ска Келер изрази предупреди, че няма
Коментари Харесай

Ска Келер: ЕС няма да финансира нов път през Кресненското дефиле

Германският евродепутат от „ Зелените “ Ска Келер изрази предизвести, че няма по какъв начин страната ни да получи европейски средства за трасе през Кресненското дефиле.

Причината е това е нарушаване на европейското законодателство, тъй като местността е предпазена. Тя прикани ръководещите да намерят различен вид през Кресна.

Позицията стана ясна по време на представянето на отчет за нивото на корупция в България, показан в София. Документът е направен от направен от групата на Зелените /Европейски свободен алианс (ЕСА) в Европейския парламент.

Според нея той би трябвало да сложи казуса с смяната в климата като приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на околната среда. Постаниети й беше непосредствено към министъра на околната среда и водите - Нено Димов.

Борисов: Спирал съм инфраструктурни планове, с цел да се излюпят щъркелчетата

Снощи тя взе участие в митинга в отбрана на Пирин, а тази заран разгласи, че до момента в който държавното управление не чува протестиращите, гласът им е чут в Брюксел. Тя разкритикува порочните практики в Банско и неналичието на бистрота при проблема „ Банско “.

Нено Димов: Протестиращите не си дават сметка защо стачкуват

.Друга екологична тематика, която засегна беше бъдещото трасе през Кресненското дефиле, тъй като пътят може да го "разсече ". Евродепутатката беше безапелационна, че пътят не може да минава през дефилето, тъй като то е естествено благосъстояние и би трябвало да се откри различен вид.

Тя прикани министъра на околната среда и водите Нено Димов да сложи казуса с смяната в климата като приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на околната среда.

Освен към сектор екология, евродепутатът насочи вниманието и към казуса с върховенството на закона в страната ни. Тя акцентира, че дружно с правораздаването, това са проблеми освен за България, само че и в цяла Европа, а страната ни продължава да оглавява класацията на най-корумпираната страна в Европейски Съюз.

Докладът предлага работата на българската прокуратурата би трябвало да бъде по-прозрачна. Структурата на прокуратурата би трябвало да дава опция за качествено следствие на случаи на корупция по високите етажи на властта.

Ска Келер съобщи, че за Брюксел е значимо да следи какво се случва в страните членки на Европейски Съюз и дали те съблюдават главните европейски полезности като господство на правото. Тя даде образец с Малта, където неотдавна беше убита журналистката Дафне Каруана.

Евродепутатът сподели още, че всяко едно държавно управление би трябвало да работи оптимално против корупцията. Тя беше безапелационна, че не се меси във вътрешните работи на България, а и прави работата, защото Европейски Съюз е "съюз на полезности и закони ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР