Германският дипломат №1 Хайко Маас предупреди президента на САЩ Доналд

...
Германският дипломат №1 Хайко Маас предупреди президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Германският външен министър предупреждава Тръмп

Германският посланик №1 Хайко Маас предизвести президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да не прави едностранни покупко-продажби с Русия за сметка на западните си съдружници, съобщи Ройтерс.

Тръмп, който на следващия ден ще беседва в Хелзинки с съветския си сътрудник Владимир Путин, упрекна по-рано тази седмица Германия, че е „ заложник “ на Русия поради енергийната ѝ взаимозависимост, преди да изиска от съдружниците в НАТО да удвоят военните разноски.

В четвъртък Тръмп съобщи, че Путин е „ съперник “, а не „ другар или зложелател “ и изрази очакване за съгласие на първата им пълноценна двустранна среща. А преди този момент сподели, че чака тя да е по-лека от другите в срещи в Европа, включващи срещата на върха на НАТО в Брюксел и диалози с английски водачи.

Маас приветства срещата в Хелзинки, където президентът на Съединени американски щати сподели, че възнамерява да сложи въпроса са ограничение на нуклеарните оръжия.

„ Винаги сме казвали, че се нуждаем от разговор с Русия. Заради това е добре, в случай че Вашингтон и Москва си приказват “, съобщи Маас през седмичника „ Билд ам Зонтаг “. „ Ще е стъпка напред, в случай че тази среща даде подтик за нуклеарно разоръжаване “, добави той.

В същото време обаче Маас сподели: „ Този, който наскърбява своите сътрудници, рискува в последна сметка да загуби. Едностранни покупко-продажби за сметка на сътрудниците най-после ще наранят Съединени американски щати “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР