Германският държавен глава се среща днес с българския президент Румен

...
Германският държавен глава се среща днес с българския президент Румен
Коментари Харесай

Щайнмайер към Радев: Повече бизнес, ако намалите корупцията

Германският държавен глава се среща през днешния ден с българския президент Румен Радев в Малта.

Двамата разговаряха за двустранните връзки преди началото на форума "Арайолуш " във Валета, с цел да се срещнат и обсъдят положението и вероятностите пред двустранните връзки.

Франк-Валтер Щайнмайер увери Румен Радев, че немският бизнес демонстрира мощен интерес към вложения в България, само че смята за значимо изискване предприемането на ефикасни антикорупционни ограничения и работеща правосъдна система в страната.

"Колкото по-решителна е България в битката с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкоз повече ще се ускоряват търговско-икономическите връзки сред двете ни страни ", съобщи немският държавен глава.

Президентът Румен Радев изрази признателност за положителното партньорство с Берлин в региона на сигурността и превъзмогването на миграционната рецесия.

"България е наясно с значимата си отговорност и прецизно извършва отговорностите си да охранява границите. На фона на непредсказуемата обстановка в района обаче е нужна повече европейска взаимност. Националният бюджет на страната ни няма да бъде кадърен независимо да обезпечи европейската сигурност при положение на нова огромна миграционна вълна ", съобщи българският държавен глава.

Германия ще поддържа напъните на страната за гарантиране на сигурността на външната граница на Европейския съюз. В динамичната обстановка в Европа България се утвърди като главен и благонадежден сътрудник на Германия в границите на Европейския съюз, съобщи на собствен ред Франк-Валтер Щайнмайер.

Двамата президенти се съгласиха, че са нужни единение и решителни ограничения в Европейски Съюз за отбрана на демократичните полезности в страните членки и попречване на външни въздействия върху политическия и изборния развой.

Франк-Валтер Щайнмайер одобри поканата на българския държавен глава да посети страната ни през идната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР