Германският Бундестаг взе решение за промени в регистъра на ражданията.

...
Германският Бундестаг взе решение за промени в регистъра на ражданията.
Коментари Харесай

Бундестагът разреши въвеждането на пол различен“

Германският Бундестаг взе решение за промени в регистъра на ражданията. В бъдеще с изключение на мъжки “ и женски пол ще съществува и опция за избор на рубрика „ друг “. Със своето решение немският законодател извърши предписание на Конституционния съд, учредено на данни за 160 хиляди междуполови жители. Те имат диагнози за съществуване на мъжки и женски полови белези.

В Германия близо 80 деца годишно се раждат с малформации и не могат изрично да бъдат избрани нито към мъжкия, нито към женския пол. Бундестагът взе решение по този въпрос.
Елизабет Кайзер, народен представител от Социал-демократическата партия: Родителите не са лимитирани в избора на някоя от опциите, а ще могат свободно да решат, коя алтернатива да предпочетат за своето дете. Освен това междуполови жители за в бъдеще, след навършване на 14-годишна възраст, ще могат сами да вземат решение за личното си име и определението в гражданския указател. Това е изключително значимо за хората, които са попаднали в неверната рубрика.
За всички промени настъпили след раждането, гераманският законотворец изисква лекарско мнение. След рецензия от страна на „ Зелените " и по гледище на социал-демократите се позволяват изключения. Консерваторите в Бундсетага отстояваха нуждата от лекарско решение, тъй като съгласно тях е в държавен интерес регистърът на ражданията да бъде учреден на доказателства. Още по-категорични бяха от „ Алтернатива за Германия " - половата яснота от началото на човечеството е справедлив факт като възрастта и височината. С решението на Бундестага проблемите остават.

Например, доста страни изискват при пътешестване определение в едната от двете графи за пол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР