Германският Бундестаг свали имунитета на депутат от крайнодясната партия Алтернатива

...
Германският Бундестаг свали имунитета на депутат от крайнодясната партия Алтернатива
Коментари Харесай

Германски депутат – шпионин на Путин, без имунитет

Германският Бундестаг смъкна имунитета на народен представител от крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “, който бе упрекнат в шпионаж за Русия. Полиция към този момент е претърсила парцелите на Петер Бистрон по съмнение във взимане и укриване на рушвет.

Служители на Баварската прокуратура са почнали да претърсват парламентарния офис на Бистрон. Главната прокуратура в Мюнхен разгласи, че „ организира следствие против член на Бундестага по в началото съмнение за корупция на изборни длъжностни лица и пране на пари “. Освен парцели в Берлин и Бавария, чиновниците на реда са претърсили и парцели в Майорка.

Според отчета в акцията са взели участие 11 прокурори и към 70 служители на реда от Баварската държавна работа за престъпни следствия.

От седмици Бистрон е подложен на напън, защото се твърди, че е получил пари от проруската пропагандна мрежа „ Гласът на Европа “. В записи, направени от чешките секрети служби, се твърди, че Бистрон брои банкноти. Според записите той се оплаква от едрите банкноти, като споделя, че не може да се отърве от тях даже на бензиностанциите. До момента Бистрон отхвърля обвиняванията и твърди, че не е приемал никакви пари.

Главната прокуратура в Мюнхен към този момент е водила авансово следствие против него по обвинявания в подкупване на депутати. Имунитетът на Бистрон трябваше да бъде свален, с цел да стартират формалните следствия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР