Германският банков лидер "Дойче банк", чийто глобални транзакции се следят

...
Германският банков лидер "Дойче банк", чийто глобални транзакции се следят
Коментари Харесай

Приятел на американския главен прокурор ще ходатайства на Дойче банк

Германският банков водач "Дойче банк ", чийто световни транзакции се наблюдават под лупа от щатските законодатели и престъпни следователи, е привлякъл в редиците си остарял другар на основния прокурор на Съединени американски щати - Уилям Бар. Вероятната концепция на мероприятието е той да помогне на банката да "преплува " сполучливо политическите води във Вашингтон, осведоми на 9 сепетмври организация "Блумбърг ".

Решението е на Франкфурт, и по-специално на ръководителя на банковия контрол Пол Ахлайтнер, настояват осведомени с въпроса лица. Именно той е заел преди време 72-годишния Робърт Кимит - юрист, някогашен заместител финансов министър и някогашен дипломат на Америка в Германия, чието другарство с Бар датира от 80-е години на предишния век. Конкретната роля на Кимит не е ясна даже на доста висшестоящи мениджъри на "Дойче банк ". Догадките са, че той би следвало да укрепи позициите на немската банка в американската столица, където, паралелно с престъпните следствия, законодателите демократи ревизират и връзките на "Дойче банк " с един от най-високопоставените й клиенти - президента Доналд Тръмп.

Мнението на американския бизнес по това предопределение е много по-неясно, просто тъй като когато то се е случило, доста генерални мениджъри оттатък Атлантика не са били осведомени за ролята на Къмит, настояват осведомени с интригата източници. Адвокатите, наети да съставляват немската банка в следствията на щатското министерство на правораздаването, са контактували непосредствено с редовите прокурори по няколко дългогодишни следствия. И най-малко по едно от тях ведомството не е давало съвсем никаква информация от години.

Кимит, който сега е специфичен консултант в интернационалната правна адвокатска фирма "Уилмър Хейл ", отхвърля коментар. В спциално изказване "Дойче банк " показва, че "никой от тази правна компания не е нает да контактува с американското министерство на правораздаването по отношение на разрешаването на която и да било инспекция на кредитора ".

Въпреки това, някои висши кръгове в Германия се надяват, че дългогодишното другарство на Кимит с Бар би помогнало да се разчистят дългогодишните правни процедури на американците против "Дойче банк ". Банковите водачи са наясно, че, в случай че Тръмп не бъде избран отново през ноември, каквото и да било съглашение с бъдещото управление на правното ведомство ще е доста по-трудно от възможен излаз през тази година. Назначените по политическа принадлежност прокурори също биха имали тласък да закрият инспекциите преди да бъдат заменени, разясняват осведомените с въпроса лица.

Трупащите се от години правни проблеми на "Дойче банк " поразиха цените на акциите й. След като банката разчисти няколко случая, основният изпълнителен шеф Кристиян Сюинг даде обещание да усъвършенства вътрешния надзор и работата по вземане предвид на банковия бизнес с условията на регулаторните органи. Кредиторът твърди също, че сътрудничи на продължаващите и сега следствия.

Едно от тях е сързано с "Данске банк " и "Сведбанк ", всяка от които призна за пропуски в контрола при осъществените подозрителни транзакции за милиарди долари. "Дойче банк ", през която са минали преобладаващия брой покупко-продажби като банка сътрудник на нарушителите, заплати на банковите регулатори в Ню Йорк 150 млн. щ. $ за слаб контрол.

"Дойче банк " оказва помощ на американските следователи и в инспекциите за хипотетичното й присъединяване в манипулирането на цените на американски скъпи бумаги. Както и в следствието за наети от ния лица с връзки с видни задгранични държавни представители, в това число на Китай.

Друга сериозна правна опасност е проточилото се престъпно изследване на пътищата, по които богати руснаци са трансферирали 10 милиарда $ в американската финансова система посредством така наречен "огледални " търговски покупко-продажби в Москва и Лондон. Повече от тези интервенции на ръба на закона са минали през "Дойче банк ". Германският заемодател уреди разногласието с щатските и английските финансови регулатори, признавайки пропуски в контрола, като остави висящо изследването на американското министерство на правораздаването.

Именно по тези проблеми биха помогнали връзките на Кимит както с "Дойче банк ", по този начин и с американското правораздаване. Кимит и Ахлайтнер заемаха високи позиции в Американския съвет за Германия - организация с идеална цел, учредена след втората международна война за усилване на връзките сред Съединени американски щати и Германия. През 2017-а Кимит даде специфична вечеря на съвета в чест на Ахлайтнер.

Приятелството сред Кимит и Бар пък датира от президентската акция на починалия Джордж Буш през 1988-а, когато двамата дават отговор за подбора на вицепрезидент. А наскоро Кимит сподели обществено, че Бар е изискал съвета му дали да оглави министерството на правораздаването при Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР