Германският автопроизводител Фолксваген (Volkswagen) публикува днес разочароващи данни за продажбите

...
Германският автопроизводител Фолксваген (Volkswagen) публикува днес разочароващи данни за продажбите
Коментари Харесай

Продажбите на Фолксваген са спаднали драстично


Германският автопроизводител " Фолксваген " (Volkswagen) разгласява през днешния ден разочароващи данни за продажбите си през последните месеци, най-много поради проблемите с веригите на доставки и дефицита на чипове, съобщи ДПА.

През май компанията е продала 658 000 автомобила по целия свят, което е с 23,5 на 100 по-малко в сравнение с година по-рано. За първите пет месеца на годината " Фолксваген " е осъществил 3,07 милиона автомобила, или с една четвърт по-малко от същия интервал на предходната година.

Като съществени проблеми компанията показва дефицита на микрочипове и спада на продажбите в Китай поради дългите локдауни. Главният изпълнителен шеф Херберт Дис съобщи, че чака обстановката да се възстановява до края на годината.

На годишна база " Фолксваген " е продал в Западна Европа 22,9 на 100 по-малко коли, а в Китай - 23,8 на 100. Продажбите на марката " Шкода " (Skoda) са намалели с 39,3 на 100, а тези на " Ауди " (Audi) - с 21,3 %. Най-малък е спадът при първокласния бранд " Порше " (Porsche) - 10,4 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР