Германският автопроизводител BMW ще инвестира над 100 млн. евро в

...
Германският автопроизводител BMW ще инвестира над 100 млн. евро в
Коментари Харесай

BMW влага над €100 милиона в иновативен проект в Източна Европа

Германският автопроизводител BMW ще влага над 100 млн. евро в тестова писта за самоуправляващи се и електрически коли в Чехия, разширявайки навлизането си в различните технологии за задвижване.

Парцелът с повърхност 5000 декара се намира покрай в чешкия град Соколов, близо до границата с Германия. Съоръженията ще служат за изпитване на помощните системи и спирачните системи на новаторските коли.

Това е първият план на компанията за тестване на нови коли в Източна Европа. Той ще бъде пуснат в употреба при започване на идващото десетилетие, създавайки няколкостотин работни места в Чешката република, където разноските са доста по-ниски, в сравнение с в прилежаща Германия.

Имотите, с които разполага компанията покрай централата й в Мюнхен, както и тези във Франция и Швеция, към този момент не са задоволителни, с цел да одобряват увеличаващите се проби на BMW на самоуправляващи се коли.

 Скоро BMW няма да е това, което беше. Пуска всеобщо произвеждане на електрически автомобили
Скоро BMW няма да е това, което беше. Пуска всеобщо произвеждане на електрически автомобили

До 2020-а компанията показва 12 нови модела на акумулатори

Групата, която включва и марките Rolls-Royce и MINI, възнамерява да показа първия си високо автоматизиран модел iNEXT през 2021 година

За задачата тя си сътрудничи с компании като Intel, Mobileye, Delphi, Continental и Fiat Chrysler, с цел да се включи на занапред развиващия се пазар на самостоятелни транспортни средства.

Автопроизводителят планува да пусне 25 модела, захранвани с акумулатори, до 2025 година, към половината от които ще бъдат напълно електрически.

" Днес ние сме на прага на автоматизираното шофиране, което значи да вършим големи вложения в бъдещето ни ", съобщи Херберт Гребенц, ръководещ недвижимите парцели в BMW.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР