Германският автомобилостроител Фолксваген ще прекрати почти всичките си дейности в

...
Германският автомобилостроител Фолксваген ще прекрати почти всичките си дейности в
Коментари Харесай

Фолксваген се оттегля от Иран, съобщи американски дипломат

Германският автомобилостроител " Фолксваген " ще приключи съвсем всичките си действия в Иран. Това заяви през днешния ден Блумбърг, базирайки се посланика на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренъл.


По думите на дипломата съглашението е било реализирано във вторник след неколкоседмични договаряния, водени от него.

" Фолксваген " съобщи, че ще съблюдава глобите на Съединени американски щати против Иран. Доволни сме от това решение, защото Иран отклонява икономическите си запаси от своя народ за разпространяване на принуждение и неустойчивост по целия свят, декларира посланикът.

Компанията въпреки всичко ще може да продължи да прави избрани действия в Иран по филантропични съображения, добавя той.
Белият дом и " Фолксваген " не дадоха неотложно коментар.

Според Блумбърг " Фолксваген " се е отказал от проектите си, оповестени през юли 2017 година, още веднъж да стартира да продава коли в Иран след 17-годишно неявяване от локалния пазар, отбелязва Франс прес.

Американският президент Доналд Тръмп разгласи през май, че изтегля Съединени американски щати от съглашението за иранската нуклеарна стратегия, реализирано през 2015 година и връща глобите против Техеран. Останалите участници в договорката не утвърждават решението на Вашингтон и остават ангажирани с сделките, напомня ТАСС.

Европейският съюз задейства блокиращ механизъм, който прогласява за недействителни на негова територия глобите на Съединени американски щати против Иран и не разрешава на европейски компании да ги извършват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР