Германският автомобилостроител "Фолксваген" обяви днес официално, че е отложил решението

...
Германският автомобилостроител "Фолксваген" обяви днес официално, че е отложил решението
Коментари Харесай

Официално: От Фолксваген потвърдиха, че отлагат строителството на завода в Турция

Германският автомобилостроител "Фолксваген " разгласи през днешния ден публично, че е отсрочил решението си за строителството на нов цех в Турция, съобщи Франс прес. Компанията е "обезпокоена " след началото на турската атака в Сирия.

,,Решението за новия цех бе отсрочено от борда на шефовете. Следим обстановката от близко и следим настоящото развиване с безпокойствие ", показа представител на автомобилостроителя.

,,Следим обстановката с огромна угриженост ", уточни пред изданието представител на немския тръст, представен от Ройтерс.

"Фолксваген " реши през последните месеци да разположи новия си източноевропейски цех в Турция, а не в Румъния или България, напомня "Ханделсблат ".

Очакваната инвестиция за завода е сред 1,2 и 1,5 милиарда евро, като в него ще работят към 4000 души.

Изборът на страна към този момент провокира гнева на редица европейски депутати, които упрекнаха Турция, че е дала обещание на ''Фолксваген'' огромни контракти за публични поръчки и дотации, които опонират на европейското законодателство, напомня Агенция Франс Прес.

Държавите членки на Европейски Съюз осъдиха през вчерашния ден турската военна намеса в северната част на Сирия. Берлин също осъди офанзивата и разгласи в събота, че стопира доставките на оръжие за Турция.

По-рано този месец ''Фолксваген'' учреди собствен филиал в западната турска провинция Маниса, като посочи, че към момента е във финалните стадии от договарянията и не е взел дефинитивно решение за завода, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР