Германският автомобилопроизводител Фолксваген (Volkswagen) и групи за защита на потребителите

...
Германският автомобилопроизводител Фолксваген (Volkswagen) и групи за защита на потребителите
Коментари Харесай

Фолксваген се споразумя със засегнатите от Дизелгейт

Германският автомобилопроизводител " Фолксваген " (Volkswagen) и групи за отбрана на потребителите реализираха всеобхватно съглашение за отплата на притежателите на коли, наранени от абсурда Дизелгейт, заяви съдът в немския град Брауншвайг, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция в петък.

Подробности по съглашението ще бъдат оповестени по-късно денем, откакто представителите на " Фолксваген " и потребителската организация, която съставлява ищците, проведат диалози с посредничеството на съда.

По-рано този месец автомобилостроителят сподели, че ще заплати 830 милиона евро (920 милиона долара) на притежателите на дизелови коли в Германия. Тогава се бяха появили информации, че договарянията, които започнаха през януари, са се провалили, защото юристите на потребителската организация са поискали за услугите си 50 милиона евро.

От името на потребителската организация Клаус Мюлер сподели, че компанията работи транспарантно и има надеждна и сигурна система за споразумяване на въпроса за 400 000 немски притежатели на коли, които тя съставлява.

Главният юридически представител на " Фолксваген " Манфред Дьос сподели пред ДПА, че съглашението ще бъде транспарантно структурирано и ще има самостоятелен надзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР