Германският автомобилопроизводител Daimler ще трябва да обнови софтуера на около

...
Германският автомобилопроизводител Daimler ще трябва да обнови софтуера на около
Коментари Харесай

Daimler изтегля 690 000 дизелови автомобила в Европа

Германският автомобилопроизводител Daimler ще би трябвало да обнови софтуера на към 690 000 дизелови автомобила в Европа като част от оповестено евакуиране през юни, съобщи ДПА.

Германското министерство на превоза удостовери нощес броя на засегнатите коли, включени в плануваното евакуиране, което е обвързвано с технологията за манипулиране на данните от тестванията за отделени нездравословни газове.

Около 280 000 автомобила се изтеглят в Германия.

Министърът на превоза Андреас Шойер разпореди изтеглянето през юни след среща с основния изпълнителен шеф на Daimler Дитер Цече.

Тогава данните бяха за евакуиране на 238 000 автомобила в Германия и 774 000 общо.

Федералната работа за авто превоз (KBA), че към този момент е почнала тестванията на новия програмен продукт за премерване на отделените нездравословни газове.

През май службата откри, че подразделението на Daimler - Mercedes-Benz - е употребило технология за манипулиране на тестовите данни за нездравословни излъчвания при вановете си марка Vito.

Същата технология е открита в редица други коли на Daimler.

Daimler акцентира, че сътрудничи с управляващите и ще уведоми засегнатите притежатели.

Компанията е на мнение, че технологията, която е в центъра на разногласието, не е противозаконна и оспорва изтеглянето. Daimler упорства за правосъдни уточнения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР