Германският автомобилен производител Volkswagen проявява интерес към закупуване на дял

...
Германският автомобилен производител Volkswagen проявява интерес към закупуване на дял
Коментари Харесай

Volkswagen е напът да купи дял от своя китайски партньор – JAC Motor

Германският авто производител Volkswagen демонстрира интерес към закупуване на дял от китайската автомобилната група JAC Motor. Тя е дъщерна компания на холдинга Anhui Jianghuai Automobile. Понастоящем немската компания е най-големият задграничен производител на коли в Китай и си партнира с локалната автомобилна група.

За консултант по случая немският производител употребява банката Goldman Sachs. Намерението от страна на Volkswagen за договорката е опит за разширение на китайския пазар, откакто предходната година Пекин смекчи разпоредбите за благосъстоятелност, написа Reuters.

В разследване на това BMW купи контролния пакет акции на компанията Brilliance Auto, с която работи взаимно, през октомври за 4,3 милиарда $. Производителят на Mercedes - Daimler също възнамерява да се възползва от свалените бариери за придобиване на китайския пазар. Родният съперник на Volkswagen има намерение да усили собствеността си в BAIC Motor.

Volkswagen, чиято пазарна капитализация в този момент се равнява на 75 милиарда евро, не има акции в JAC Motor, чиято пазарна стойност възлиза на 1,7 милиарда $.
 Ще пристигна ли Volkswagen в България?
Ще пристигна ли Volkswagen в България?

" Който подвига най-вече звук, няма да получи нищо ", сподели министър председателят Борисов

Плановете на немската компания са в начална фаза, само че автомобилният производител желае да стане собственик на огромна част от китайската група. Volkswagen се цели в дяловете на главните акционери в JAC, които са най-вече компании с над 40% благосъстоятелност.

Компанията майка на JAC - Anhui Jianghuai Automobile Group Holding има 24% от акциите и се управлява напълно от държавното управление.

" Следим деликатно по какъв начин се развива нашият взаимен бизнес с китайската автомобилна група. В тази връзка ще проучим всички вероятни разновидности и всички заинтригувани страни, с цел да осигурим дълготраен триумф ", са декларирали от Volkswagen.

От JAC Motor и банката Goldman Sachs са отказали да разясняват случая.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР