Германският автомобилен производител Volkswagen AG има намерение да инвестира 10

...
Германският автомобилен производител Volkswagen AG има намерение да инвестира 10
Коментари Харесай

Volkswagen влага €10 милиарда за разработка на електромобили в Китай

Германският авто производител Volkswagen AG има желание да влага 10 милиарда евро за разработка в Китай на нови електрически автомобили да 2025 година.

Това съобщи шефът на китайското отделение на VW Йоахим Хайзман пред публицисти при откриването на автосалона в Гуанчжоу. По думите му компанията ще пусне в произвеждане 40 модела коли в Китай, оповестява Интерфакс.

Производството на електрически коли в страната ще стартира през първата половина на идната година взаимно с новия сътрудник на VW - Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors).

VW разгласи л за основаването на взаимно дружество с JAC Motors за производството на електрически автомобили през май тази година.То има проекти да продава по 1 милион екологични коли годишно към 20125 година.

По-рано през тази година Пекин след Лондон и Париж разгласи за желанията си да дефинира период, до който автомобилните компании ще могат да създават и продават коли, работещи с мотори с вътрешно горене. Китайското държавно управление планува да вкара цялостна възбрана за бензиновите и дизеловите колите до 2040 година.

Някои от най-големите международни автомобилни компании към този момент се готвят за тези промени, обявявайки широкомащабни проекти за произвеждане на електрически коли в Китай.

През август Renault и Nissan сътвориха взаимно дружество с с китайската компания Dongfeng Motor Corp. за произвеждане на електрически коли.

Преди седмица американската компания Ford разгласи за желанията си да вложи $753 милиона в китайското си отделение, което ще създава и продава електрически автомобили взаимно с локалния си сътрудник - Anhui Zotye Automobile.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР