Германският автомобилен производител Mercedes-Benz ще напусне руския пазар и ще

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz ще напусне руския пазар и ще
Коментари Харесай

Mercedes-Benz продава бизнеса си в Русия

Германският авто производител Mercedes-Benz ще напусне съветския пазар и ще продаде акциите си на локалния вложител АВТОДОМ (AVTODOM), заяви в сряда съветският представител на компанията. В същото време новината беше доказана и от съветското Министерство на индустрията и търговията, съобщи БНР.

" Основните цели при договарянето на изискванията на договорката бяха оптималното осъществяване на отговорностите към клиентите от Русия както в областта на следпродажбеното обслужване, по този начин и финансовите услуги, както и запазването на работните места на чиновниците в съветските отдели на компанията ", сподели Наталия Королева, общоприет шеф на взаимната компания Mercedes-Benz Rus.

Освен това, съгласно изказването на министерството, новият притежател на съветското поделение на Mercedes-Benz - АВТОДОМ, ще може да прави всички индустриални и ремонтни интервенции в завода в индустриалния парк Есипово.

По-рано в сряда Mercedes-Benz показа финансовия си доклад за третото тримесечие, като немския авто колос отече скок с 19% на приходите до 37,7 милиарда евро по отношение на същото тримесечие на 2021 година

Печалбата на групата преди лихви и налози (EBIT) пък скочи с 83% до 5,2 милиарда евро. Нетната облага скочи с 54% до 4 милиарда евро, до момента в който чистата облага от продължаващи интервенции набъбна с цели 105% до 3,9 милиарда евро.

В същото време продажбите на Mercedes-Benz Cars скочиха през третото тримесечие с 38% на годишна база, достигайки 530 400 автомобила.

" Mercedes-Benz още веднъж реализира солидни резултати с помощта на мощното търсене на нашите мечтани артикули. В композиция с нашата непрекъсната финансова дисциплинираност, ние вършим компанията по-устойчива и дефинираме темпото за идващите месеци, до момента в който продължаваме да ускоряваме нашата промяна ", съобщи Харалд Вилхелм, член на управителния съвет, отговарящ за финансите и контрола и Mercedes-Benz Mobility.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР